Зиг Заг Холидейз & Одисея-Ин

съвместно с Българска Асоциация за Алтернативен Туризъм

Туроператор и Туристически агент

Лиценз № 03591/92

Началото е поставено през 1990 година с основаването на Одисея-Ин от група новатори, водени от любовта си към природата и пътешествията. От тогава насам туристическата група развива и разширява своята дейност, създавайки стабилна структура от два туроператора (Зиг Заг Холидейз & Одисея-Ин) и две неправителствени организации (Българска Асоциация за Алтернативен Туризъм и Асоциация „Планини и хора”). Туроператорите специализират в сферата на тематичния туризъм в България, докато двете асоциации фокусират дейността си в проучване, консултиране и обучение в областта на устойчивия туризъм, популяризиране и развитие на местния бизнес.

Зиг Заг Холидейз е специалист в изработването на уникални програми за индивидуални туристи и малки групи, с акцент на приключенския и еко туризъм, като организира и турове за опознаване на културата и селкия бит. От 2003 г. се разработват и програми за задгранични пътувания за българи които се придържат към същата философия. Дейността на Одисея-ин се припокрива с тази на Зиг Заг Холидейз, но програмите се изготвят за организирани групи.

Нашата цел е да споделим с гостите на България познанията и любовта си към природата и историята на нашата страна, да подтикнем самите българи да преоткрият богатствата й през един различен поглед и по този начин да спомогнем развитието на България като водеща дестинация за устойчив туризъм.

Препоръки за нас са публикувани в международни пътеводители като Lonely Planet, Rough Guide, Guide du Routard and Petit Fute, Guide Michelin (Франция), Reise Know-how (Германия), Trotter Guidsen (Холандия), Eyewithness Travel (UK).

История на постиженията ни в туризма:

  • 1992-2003 – популяризиране в България на професията планински водач;
  • 1998-2001 – разработване на Национална Харта „Български Дом” – система за качествена стандартизация на услугата настаняване в къщи за гости и семейни хотели;
  • 2001-2002 – съставяне на първия за България SWOT анализ на алтернативния туризъм;
  • 2002 – с партньорството на Министерство на Земеделието и Горите е публикувана серия от плакати представящи българските планини;
  • 2003 – реализирани 3 филма и 1 късометражна анимация, рекламиращи България.

Прилагайки в своята дейсност и проекти примери за устойчив туризъм, Зиг Заг Холидейз споделя ангажираността си за запазване уникалното българско културно и природно наследство.

Проектите над които работим в момента включват залесяване с борови насаждения в Национален Парк „Пирин”, част от Световното наследство на UNESCO и възстановяване на Сеславски манастир „Свети Никола”, средновековен шедьовър, част от някогашната Софийска Света Гора. Църквата е запазила няколко уникални стенописа от началото на 17-ти век, с реставрацията на които ще съхраним част от историята и ще допринесем за икономическото развитие на общината.

Вашето пътуване ще допринесе за запазването и устойчивото развитие на Българските планини, села и манастири!